logohorizontaal

5 natuurgerichte principes

De 5 Natuurgerichte principes:

bewustzijnPythagoras heeft al gezegd dat alles trilling is. Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energie vormt de belangrijkste verbinding tussen bijvoorbeeld; je gedachten, je omgeving, je stofwisseling, je aura, je meridianen. Energie kan geblokkeerd raken door vervuiling waardoor de stroming wordt verhinderd. Denk aan een rivier waar een dam in wordt gebouwd, deze verhinderd de natuurlijke stroming. Ander voorbeeld als het draadje in een lamp breekt is er geen licht meer. Een klein onderdeel kan een groot effect hebben. Als je weet dat alles trilling is dan kun jij je voorstellen dat het anders denken, voelen, praten, doen; andere trilling uitzendt. Energie is het voedsel voor je systeem met andere woorden als je niet eet kan je lichaam niet functioneren. Als je nare gedachten hebt uit zich dat in; je voelt je rot, je hebt geen zin om te eten of te drinken je vind je buur naar kijken. Positieve energie heeft een grote uitstraling op de omgeving. Als ons zenuwstelsel onvoldoende informatie ontvangt door een blokkade in de energiestroom kunnen organen en weefsels ontregeld raken evenals emotionele en psychische problemen ontstaan. Het is daarom van belang om de geblokkeerde energiestroom in beweging te brengen en of energie toe te voeren. Een goede energiestroom versnelt het genezingsproces. Zorg dus dat je Motor (lichaam, geest en ziel) goede benzine krijgt en goed geolied is, dan loopt hij fantastisch. Zonder benzine doet de motor niets ook al poets je hem elke dag.

bewustzijn 1Wat is prikkeloverdracht? Prikkeloverdracht is de informatie vanuit het lichaam en de hersenen die door wordt gegeven via o.a. ons zenuwstelsel. Belangrijk is dus een goede prikkeloverdracht/ informatie voorziening in het lichaam. Een verstoord evenwicht in je lichaam geeft een verstoorde prikkeloverdracht en natuurlijk andersom ook.

Voorbeelden van prikkeloverdracht zijn:

  • Schrik; hart gaat sneller koppen. Door een schrik reactie worden er reflexen geactiveerd via het zenuwstelsel zoals; verhoogde hartslag.
  • Bij hitte; transpireren.
  • Bij koude; rillen en kippenvel.

Voorbeelden van een verstoorde prikkeloverdracht zijn:

  • Bij beschadiging van de zenuwen onderaan het ruggenmerg; kan het uitvals verschijnselen geven in de benen.
  • Bij een allergie dan is er ook een verstoorde informatie overdracht.

bewustzijn 3Wat is drainage? Drainage is het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren/

herstellen van stromen (bloed, lymfe, gedachten, emoties) in het lichaam en de geest. Ook hierin is een balans erg belangrijk. Bijvoorbeeld de stoffen die we opnemen op lichamelijk niveau (denk aan eten en drinken, ademen). Als we teveel afvalstoffen binnen krijgen en niet voldoende afvoeren dan wordt dit opgeslagen in ons lichaam in de vorm van bijvoorbeeld vet, oedeem, gifstoffen in longblaasjes of lever.

Ook geestelijk kunnen we teveel ‘voeding’ binnen krijgen denk aan heel veel stress op het werk en ruzie met je vrouw en kinderen en sociale media. Als we deze negatieve gedachten niet afvoeren, dan vervuild onze geest en kunnen we niet meer vrij denken.

Bijvoorbeeld; wanneer iemand een lichamelijke klacht heeft, betekent dit ook dat er op die plek een verminderde doorstroming kan zijn ontstaan. Door een vermindering van bijvoorbeeld de bloedsomloop heeft het lichaam afvalstoffen opgebouwd die de lichamelijke klacht verder kunnen verergeren. Door de afvalstoffen af te voeren, kan de doorbloeding op gang komen en worden de juiste bouwstoffen weer naar de cellen gebracht om de weefsels te herstellen.

bewustzijn 5Wat is voeding? Ook bij voeding gaat het om lichamelijke voeding en geestelijke voeding. Een gezonde balans is hier ook heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een topsporter; wat zijn lichaam nodig heeft is funest voor iemand die de hele dag achter de pc zit. Van belang is dat er gekeken wordt naar wat je lichaam nodig heeft en kan verwerken. Geestelijke voeding is datgene wat je leest leert en ervaart. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken denk aan oordelen en verwachtingen van de ander. Door je bewust te worden van de belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaats vinden. Een ander voorbeeld; Iemand die verliefd is of heel veel liefde krijgt daaraan zie je letterlijk de uitstraling vergroten. Het vermogen met iemand die deze gezonde voeding krijgt geneest sneller dan iemand die geestelijk in de knoop zit door een overbelasting van zijn geest of lichaam.

bewustzijn 7Wat is psyche? Zoals hierboven al is beschreven hebben lichamelijke geestelijke, spirituele en energetische aspecten invloed op elkaar. Een goede balans is heel belangrijk. De psyche staat voor je emoties gevoelens gedachten gewaarwordingen en de manier waarop je dit uit ( in woord, daad, gedrag). Door je opvoeding; omgeving; genetische aanleg; opleiding; en nog veel meer geef jij vorm aan je eigen leven. Als je verandering in je leven wil dan is bewustzijn nodig. Dus pas als je je bewust bent van wat je anders wil; dan pas kun je bedenken hoe het eindresultaat eruit gaat zien en dan wat je nodig hebt om het te bereiken. Als laatste stap is het belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier verandert en losgelaten kunnen worden.

NB. De filosoof Decarte heeft een splitsing gemaakt tussen het fysieke lichaam en geest. Mijn uitgangspunt is echter dat gedurende ons leven; lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Hierboven in de 5 natuurgerichte principes haal ik voor de duidelijkheid zaken uit elkaar die bij elkaar horen.

[terug naar Home]


Heb je nog vragen ? Stuur me gerust een e-mail of bel: 0644521044


 

Informatie

Cheopspraktijk

Jagerslaan 7
6865 DB  Doorwerth

Telefoon: 06-44521044

E-mail: sylvia@cheopspraktijk.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief2

Social Media

facebook logo png 2

li